Luokittelumenetelmän evaluointimenetelmien vertailu pienten aineistojen tapauksessa simulointikokein - Moisio, Lasse (2016)
Luokitteluanalyysin tyypillinen ongelma on mallin valinta ja/tai muuttujien eli piirteiden valinta. Tavoitteena on estimoida luotettavasti luokitteluvirheen todennäköisyys opetusaineiston avulla - ideaalissa tilanteessa käyttäen riippumatonta testiaineistoa. Tällöin saadaan estimaatti yleistämisvirheelle, joka kuvaa opetusaineistosta estimoidun mallin kykyä ennustaa riippumatonta testiaineistoa. Usein kuitenkin aineiston niukkuudesta johtuen ei voida käyttää erillistä riippumatonta testiaineistoa, jolloin ei myöskään voida estimoida suoraan yleistämisvirhettä.