Digitaaliset näyteikkunat : tapaustutkimus monikanavaisesta galleriatoiminnasta - Leskinen, Milja (2016)
Taidevälitys laajenee vähitellen perinteisten välitysväylien lisäksi digitaalisiin kanaviin. Tämä pro gradu -tutkimus on laadullinen tapaustutkimus, jossa tarkastelen viiden monikanavaisen taidegallerian toimintaa Suomessa. Tarkasteltavat galleriat mahdollistavat taidevälityksen fyysisen galleriatilan lisäksi internetin kautta. Tutkimuksen tavoitteena on ymmärtää monikanavaista galleriatoimintaa ilmiönä. Tutkimuskysymyksiä ovat: Miten galleria ja gallerian verkkokauppa toimivat? Minkälaisia motiiveja verkkokaupan perustamisen taustalla on?