"Hiljainen enemmistö" : tutkimus yhteisöllisyydestä Ylilaudan keskustelualueella - Kärkkäinen, Erkka (2016)
Virtuaalietnografisen tutkimukseni tarkoitus on selvittää, miten Ylilauta-kuvafoorumin Maahanmuutto ja monikulttuuri -keskustelualueen käyttäjät luovat yhteisöllisyyttä vertaistietoa ja -tukea jakamalla. Tutkimani keskustelualueen yleisimpiä lankoja eli keskustelunaiheita ovat turvapaikanhakijat ja islam. Ylilaudasta vastaavaa virtuaalietnografista tutkimusta ei ole tehty, joten tutkielma tarjoaa hyvin tietoa Maahanmuutto ja monikulttuuri -keskustelualueesta Ylilaudalla.