Katseenseuraamistutkimus representaation vaikutuksesta kykyyn ratkaista fysiikan ongelmia - Isoniemi, Jenna (2016)
Tutkimuksessa selvitettiin katseentunnistuslaitetta apuna käyttäen, onko representaatiolla vai-kutusta siihen, kuinka hyvin lukio-opiskelija kykenee ratkaisemaan mekaniikkaan liittyviä on-gelmia. Lisäksi haluttiin selvittää, kuinka tehtävään oikein ja väärin vastanneiden ongelman-ratkaisutavat eroavat toisistaan. Havaintoja myös vertailtiin aiemmissa tutkimuksissa saatuihin tutkimustuloksiin. Tässä tutkimuksessa havaittiin representaatiolla olevan jonkin verran vaiku-tusta ongelmanratkaisukykyyn. Lisäksi havaittiin tehtäviin oikein ja väärin vastanneiden välil-lä eroja siinä, mihin he kiinnittävät tehtävissä huomiota.