Nonlinear dissipation phenomena in optomechanics - Manninen, Juuso (2016)
Yksikään kvanttisysteemi ei voi olla täysin eristetty ympäristöstään, mikä johtaa informaation välittymiseen systeemin ja ympäristön välillä.