Musiikkia koulun juhliin : "että mahdollisimman moni pystyisi osallistumaan itselle sopivalla tavalla" - Viinikainen, Anni (2016)
Tutkielman tarkoituksena on selvittää, miten musiikkiluokanopettajat kokevat musiikkiesitysten valmistamisen osana musiikkikasvatusta ja koulun arkea. Pohjana on tutkimukset, joiden mukaan musiikkiesitykset ilmentävät koulun arvoja ja sosiaalisia suhteita sekä tutkimukset, joiden mukaan musiikkiluokkalaisuus korreloi yhteisöllisyyden kokemiseen koulussa. Keskeisenä tavoitteena tutkimuksellani on tuoda kasvattajille tietoa musiikkiesitysten kasvatuksellisista mahdollisuuksista.