Matkailun mobiilipalveluiden käyttöaikomukseen vaikuttavat tekijät : case Rautalammin ja Konneveden matkailualue - Salonen, Maria (2016)
Matkailun mobiilipalveluita on kehitetty moniin eri käyttötarkoituksiin ja nii-den pyrkimyksenä onkin tehdä matkailusta helpompaa ja mukavampaa mat-kailijalle. Käyttäjillä on kuitenkin paljon erilaisia vaatimuksia ja tarpeita, jotka vaikuttavat matkailijoiden ominaisuuksien lisäksi aikomukseen käyttää matkailun mobiilipalveluita. Toisekseen matkailijat uskovat mobiilipalveluiden käytöstä aiheutuvan useita erilaisia hyötyjä, jotka vaikuttavat myös aikomukseen käyttää palveluita. Tässä tutkimuksessa keskitytään Rautalammin ja Konneveden matkailualueeseen, jonne kehitellään uusia digitaalisia palveluita virkistämään matkailua. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli saada selville, millaisia vaatimuksia ja tarpeita käyttäjillä on uusien mobiilipalveluiden suhteen sekä mitä arvoa uudet mobiilipalvelut voisivat mahdollisesti tuoda käyttäjille. Tutkimuksessa tarkasteltiin myös, miten matkailijan ominaisuudet, tarpeet ja vaatimukset sekä arvo eli koettu hyödyllisyys vaikuttavat käyttöaikomukseen. Tutkielman tutkimusmenetelmänä käytettiin laadullista eli kvalitatiivista tutkimusta ja tutkimuksen data kerättiin kyselyn sekä kohderyhmäkeskusteluiden avulla. Tutkimustuloksista kävi ilmi, että käyttäjät pitivät tiedonsaantia, help-pokäyttöisyyttä, palveluiden löydettävyyttä ja saatavuutta tärkeimpinä tekijöi-nä mobiilipalveluissa. Näiden tekijöiden nähtiin vaikuttavan eniten kuluttajien aikomuksiin käyttää matkailun mobiilipalveluita. Matkailijoiden vaatimukset ja koettu hyödyllisyys vaihtelivat myös jonkin verran matkailijan ominaisuuksien mukaan.