Kokonaistoksisuuden testauksen soveltuvuus suomalaisten yhdyskuntajätevesien riskinarviointiin ja tarkkailuun - Kärkkäinen, Pauli (2016)
Jätevesissä on monia erilaisia yhdisteitä, joista osa on ympäristölle haitallisia. Kemikaalien yhteisvaikutuksien riskinarviointi ja tarkkailu on mahdotonta pelkkien fysikaalis-kemiallisten testien voimin. Täten onkin kehitelty biologisia menetelmiä, joiden avulla näiden monimuotoisten seosten haitallisuutta voidaan tarkkailla. Vaikka maailmalla jätevesien kokonaistoksisuuden testausta on käytetty jo 1980-luvulta lähtien, menetelmää on toistaiseksi hyödynnetty Suomessa vain vähänlaisesti.