Kansainvälisten koulutusarvioiden vertailu koulutuksellisen tiedonlouhinnan keinoin - Wallden, Lasse Juhani (2016)
Koulutusta ja eri ikäisten lasten akateemista suorituskykyä mittaavat tutkimustulokset ovat kiinnostavaa tarkasteltavaa monien alojen työntekijöille ja tutkijoille. Nykyään monet organisaatiot, kuten OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) ja IEA (International Association for the Evaluation of Educational Achievement), järjestävät tietyin aikavälein kansainvälisiä mittauksia, joissa mitataan tietyn ikäisten lasten akateemisia kykyjä ja kysellään heidän elämästään koulussa ja kotona. Näistä mittauksista syntyvät tietokannat ovat suuria ja ne tarjoavat monipuolista tietoa koulutuksesta ja lasten oppimiseen vaikuttavista tekijöistä. Kaiken tämän lisäksi, nämä tietokannat ovat vapaassa käytössä tutkijoille, mikä puolestaan lisää tietokantojen käytettävyyttä tutkimuksen kentällä.