Kirjanpitolainsäädännön muutokset ja niiden vaikutukset pk-yritysten tilinpäätöksiin - Ålander, Annina (2016)
Kirjanpitolainsäädäntöön tuli vuoden 2015 aikana kokonaisuudistus johtuen uudesta EU:n tilinpäätösdirektiivistä. Uudistuksen tavoitteena oli hallinnollisen taakan keventäminen pienyrityksiltä ja lakimuutos toikin pienyrityksille useita helpotuksia tilinpäätösten laadintaan. Tutkimuksen tuloksia peilattiin työ- ja elinkeinoministeriön vuonna 2015 asettaman Kirjanpitolainsäädännön muutokset –työryhmän mietintöä sekä hallituksen esitystä uudeksi kirjanpitolaiksi koskeviin lausuntoihin. Lausuntojen nähtiin muodostavan laajan otoksen alan toimijoiden mielipiteistä lakimuutokseen liittyen. Aiempaa tutkimusta aiheeseen liittyen ei ole juurikaan tehty.