Teollisen internetin hyödyntäminen toiminnanohjauksessa - Helin, Joel (2016)
Teollinen internet on ollut informaatioteknologiatutkimuksen yksi ajankohtaisimmista aiheista. Yritysmaailmassa asiakkaat sekä toimittajat ovat todella kiinnostuneita teollisen internetin mahdollisuuksista. Teollista internetiä onkin pidetty mahdollisena seuraavana digitaalisena vallankumouksena. Palvelujen toiminnanohjauksessa ja yleisesti toiminnanohjauksessa on tapahtunut viimeisimpinä vuosina vain vähäisiä muutoksia, mutta nyt teollisen internetin odotetaan mullistavan jopa perinteiset toiminnanohjauksenjärjestelmät ja -prosessit. Yritykset niin teollisen internetin että toiminnanohjauksen alueilla ovat todella kiinnostuneita näiden kahden palasen yhdistämisestä ja sen tuomista mahdollisuuksista. Teollisen internetin ja toiminnanohjauksen integraatiolla voidaan kehittää omaa liiketoimintaa muun muassa uusilla liiketoiminta mahdollisuuksilla, tehokkuudella ja kustannussäästöillä. Ongelmana on kuitenkin se, että mitä toimittajan tulisi tarjota asiakkaalle, mitä asiakas haluaa ja miten kokonaisuus tulisi toteuttaa.