Teollisen Internetin turvallisuus : Raspberry Pi kokeellisen palvelunestohyökkäyksen kohteena - Koskinen, Teemu (2016)
Teollinen Internet on yksi tämän hetken nopeiten kehittyvistä ja yleistyvistä teknologioista. Monimuotoisuutensa vuoksi sen on arveltu yleistyvän lähes kaikkeen arjen elektroniikkaan seuraavien kymmenen vuoden aikana. Turvallisuus on yksi tietoja viestintäteknologian suurimmista ongelmista. Uudet teknologiat tuovat mukanaan uusia turvallisuusongelmia, eikä teollinen Internet ole tässä suhteessa poikkeus. Tässä työssä tutkittiin teollisen Internetin turvallisuusuhkia testausympäristössä käyttäen Raspberry Pi:tä, joka on yksi tehokkaimpia ja yksinkertaisimpia laitteita teollisen Internetin tuottamiseen. Jyväskylän yliopiston tietoliikennelaboratorioon pystytettiin testausympäristö, jossa kokeellinen palvelunestohyökkääjä yrittää katkaista Raspberry Pi:n välittämän suoratoistokuvan. Tutkimuksessa huomattiin Raspberry Pi:n olevan haavoittuva palvelunestohyökkäyksille, sillä sen laskentateho ei riitä puolustautumiseen moninkertaisesti tehokkaamman pöytätietokoneen hyökkäystä vastaan.