Vireyttä ja työkykyä sosiaalisista ympäristöistä : organisaation koon ja toimialan vaikutus hyvinvointiin työssä - Ansasnummi, Saara (2016)
Tämän pro gradu -tutkielman tarkoituksena on tutkia sosiaalisen ympäristön muuttujien vaikutusta työhyvinvoinnin mittareihin. Tavoitteena on tutkia, onko organisaation koolla ja työpaikan toimialalla kontekstuaalivaikutusta työkykyyn, vireyteen ja työn kuormittavuuteen. Työhyvinvointia ja sen osa-alueita mitataan usein hyvin subjektiivisena kokemuksena, ja taustalla vaikuttavat sosiaaliset tekijät jätetään vähemmälle huomiolle tai jopa kokonaan huomiotta. Tässä tutkielmassa työhyvinvoinnin ulottuvuuksia pyritään tutkimaan juuri tästä sosiologisesti kiinnostavasta näkökulmasta.