Peruskoulun 9.-luokkalaisten suhtautuminen kunto- ja liikehallintatesteihin - Hölttä, Iiro (2016)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää peruskoulun yhdeksännen luokan oppilaiden suhtautumista koululiikunnassa toteutettaviin kunto- ja liikehallintatestejä kohtaa sekä sen yhteyttä yleiseen suhtautumiseen koululiikuntaa kohtaan. Lisäksi tutkimuksessa oli tavoitteena selvittää, miten oppilaan liikunta-aktiivisuus on yhteydessä kuntotesteihin suhtautumiseen. Tutkimuksessa tuotettiin kuvailevaa tietoa oppilaiden suhtautumisesta kuntotesteihin ja selvitettiin sukupuolen ja koulujen välisiä eroavaisuuksia.