Kirkossa kuulutettu, lehdessä painettu : julkinen tiedonkulku 1865-1880 Jyväskylässä - Zweygberg, Jenni (2016)
Tässä pro gradu -tutkielmassa tarkastelen julkista tiedonkulkua 1865 - 1880 Jyväskylässä. Tiedonkulkua tutkin Jyväskylän maaseurakunnan saapuneita kuulutuksia ja paikallisten sanomalehtien ilmoitussivuja lähteenä käyttäen. Kirkon kuulutukset ovat julkisia tiedotuksia, jotka luettiin jumalanpalveluksen yhteydessä saarnan jälkeen. Niiden asiasisältö oli hyvin laaja ja aiheet vaihtelivat kadonneesta nenäliinasta koko maata koskeviin tiedoksiantoihin.