The role of ICT and high-growth firms : micro-level evidence on job creation and productivity growth - Hurri, Paavo (2016)
Tässä tutkielmassa analysoidaan kasvuyritysten sekä tieto- ja viestintäteknologian (ICT) kontribuutioita työpaikkojen luomiseen ja työn tuottavuuteen. Suomen talouden kehitys on ollut heikkoa viimeisen vuosikymmenen ajan globaalista finanssikriisistä johtuen. Työttömyys on noussut korkealle tasolle ja työn tuottavuuden kasvu hidastunut, ja lopulta pysähtynyt. Lisäksi on keskusteltu siitä, syntyykö Suomeen uusia työpaikkoja. Tässä tutkielmassa pyritään tarjoamaan empiiriseen tutkimukseen perustuvaa tietoa Suomen talouskasvun lähteistä.