Securing Peace : article 9 and security policy under Koizumi Junichiro and Abe Shinzo - Hovi, Mira (2016)
Tarkastelen maisterintutkielmassani Japanin perustuslain sodan ja sotajoukkojen kieltävää 9. pykälää sekä Japanin turvallisuuspolitiikkaa kahden japanilaisen pääministerin, Koizumi Junichiron ja Abe Shinzon, puheissa. Tutkimuksen tehtävänä on selvittää, miten Koizumi ja Abe perustelevat 9. pykälän tulkinnan ja turvallisuuspolitiikan muutoksia heidän kausillaan sekä verrata tästä syntyviä tuloksia. Tutkimukseni monipuoliseen teoreettiseen viitekehykseen kuuluvat turvallisuus, kansainvälinen yhteisö, utopia ja realismi, rauha sekä retoriikka. Aineiston muodostaa rajattu määrä Koizumin ja Aben puheita, jotka olen valinnut käytyäni puheita läpi laajemmin.