Dynaaminen hinnoittelu verkkokaupoissa - Holma, Matias (2016)
Tämän kandidaattitutkielman tarkoituksena on selvittää kirjallisuuskatsauksella, minkälaisia dynaamisen hinnoittelun mahdollisuuksia yrityksellä on verkkokaupoissa. Tutkielmassa käydään läpi, mitä dynaaminen hinnoittelu on, millaisia dynaamisen hinnoittelun malleja on olemassa, minkälaista tietoa minkä- kin mallin käyttö tarvitsee, miten tietoa haetaan ja käsitellään sekä millaisia riskejä dynaamiseen hinnoitteluun sisältyy. Dynaaminen hinnoittelu on hinnoittelumalli, jossa hintaa muutellaan hinnoitteluun liittyvien tietojen perusteen. Dynaamisilla hinnoittelumetodeilla pyritään selvittämään asiakkaan maksuhalukkuus, hinnoitella tuote tai palvelu sen mukaan, ja näin saada maksuhalukkaammilta asiakkailta enemmän voittoa ja säilyttää maksuhaluttomammat asiakkaat. Dynaamisessa hinnoittelussa hinta säädetään tuote tai palvelukohtaisesti, segmentti kohtaisesti tai asiakaskohtaisesti. Segmentti- ja asiakaskohtaisia dynaamisen hinnoittelun malleja voidaan pitää myös hintasyrjintänä.