ITIL-viitekehyksen mukaisen ongelmanhallintaprosessin kriittiset menestystekijät : tapaustutkimus IT-palveluorganisaatiossa - Sajaniemi, Jarni (2016)
Tutkielman tarkoituksena on tutkia Information Technology Infrastructure Library (ITIL) -viitekehyksen mukaisen ongelmanhallintaprosessin kriittisiä menestystekijöitä. ITIL-viitekehys on laajasti käytetty kokoelma parhaita käytäntöjä IT-palvelunhallintaan, joita voidaan soveltaa kuhunkin organisaatioon sopivaksi tarpeiden mukaan. Ongelmanhallintaprosessi on yksi palvelunhallinnan prosesseista, jolla on tärkeä rooli insidenttien eli tapahtumien juurisyiden tutkinnassa. Ongelmalla tarkoitetaan yhden tai useamman tapahtuman tarkempaa juurisyytä. Ongelmanhallinnan keskeinen tehtävä on juurisyiden löytäminen ja poistaminen.