Puukaupunki rakennussuojelun näkökulmasta : miten Kristiinankaupungin rakennussuojelu on toteutunut? - Oksa, Liisukka (2016)
Maisterintutkielmassani tarkastelen puukaupungin säilyneisyyttä ja säilymisen edellytyksiä rakennussuojelun näkökulmasta. Selvitän mitä kaupungin rakennuskannalle tapahtuu säädösten, rakentamisen ja väestökehityk-sen viidakossa. Esimerkkikohteena käytän Kristiinankaupunkia, joka on valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö ja siksi kiinnostava tarkastelun kohde. Voisi ajatella rakennusten säilymisen olevan kau-pungin ensisijainen tavoite.