Puhutaan bloggaamisesta : blogipuhe tekstilajia rakentamassa - Blomgren, Linda (2016)
Tarkastelen tutkielmassani lifestyleblogien metalingvististä diskurssia eli kielestä puhumista, jota kutsun blogipuheeksi. Blogipuheella tarkoitan blogissa esiintyvää puhetta, jossa kirjoittaja määrit-telee ja merkityksellistää omia motiivejaan ja ajatuksiaan blogigenrestä ja bloggaamisesta rakenta-en samalla tekstilajiin liittyviä yhteisiä normeja. Tavoitteenani on selvittää, miten bloggaajat pu-huvat blogeista ja bloggaamisesta ja millaisia merkityksiä he niille antavat. Tutkimuksessani poh-din myös sitä, millaiseksi blogigenre tutkimustulosteni pohjalta hahmottuu. Tutkimuskysymykseni ovat seuraavat: 1) Miten bloggaajat puhuvat blogeista? 2) Millaisia normeja blogiin tekstilajina rakentuu? 3) Millaiseksi blogigenren tarkasteltavien tekstien perusteella muodostuu?