Ulkomaalaisena Suomessa : Suomi maahanmuuttajan kotimaana - Nieminen, Margit (2016)
Pro gradu-tutkielma tarkastelee Suomessa asuvia ulkomaalaisia tarkoituksena selvittää, kuinka maahanmuutto vaikutti heidän elämäänsä ja millainen on ollut heidän kotoutumiskokemuksensa. Suomalainen yhteiskunta ja Suomessa oleva ulkomaalaisyhteisö sekä henkilön aiempi kotimaa muodostavat ympäristön, jossa Suomeen muuttaneet henkilöt toimivat ja jossa heidän identiteettinsä joutuvat kyseenalaistetuiksi. Tutkielmassa olen käyttänyt aineistonkeruumenetelmänä tekemiäni haastatteluja.