Toimekas äiti : äitiyden diskurssit Aikain Vartija -lehdessä 1933-1935 - Laine, Tiina (2016)
Tässä maisterintutkielmassa tarkastelen äitiyteen liittyviä kulttuurisia merkityksiä ja niiden tuot-tamisen tapoja adventistikristillisessä aikakauslehdessä. Tutkimuksen käsittelee aihetta erityisesti kristillisessä kontekstissa. Keskeisin käsitys tutkimuksessani on äitiys, jonka ymmärrän kulttuuri-sesti rakentuneena ilmiönä, johon liittyy vahvoja ihanteita ja odotuksia. Aihetta lähestyn äitiyttä ja naisen asemaa 1900-luvun alun Suomessa käsittelevän tutkimuksen kautta.