Tyylin käsite ja sen rajauksen ongelmat Gérard Genetten esseessä "Style and signification" - Vartiainen, Jyri (2016)
Tutkielman kohteena on tyylin käsite ja sen rajaukseen liittyvät ongelmat. Aineistona toimii Gérard Genetten essee ”Style and signification”, jota Suomessa ei ole aiemmin tutkittu. Genetten essee lähestyy tyylin käsitettä semanttisesta näkökulmasta, mikä on kirjallisuudentutkimukselle harvinaista. Tyyliä voidaan pitää edelleen yhtenä kirjallisuudentutkimuksen peruskysymyksistä, mutta sitä tarkastellaan harvoin abstraktina teoreettisena käsitteenä niin kuin tutkielmassa tehdään. Työssä tuodaan esille useita tyylin käsitteen taustaoletuksia, joita tutkitaan kriittisesti.