Tietotekniikka musiikin opetuksessa - Rahikainen, Samuel (2013)
Tietotekniikan integroinnin merkitys musiikin opetuksessa on ollut kasvussa viimeisen 10 vuoden ajan. Tutkimuksessa otetaan selvää, miten tietotekniikkaa integroidaan musiikin opintoihin ja mitä uusia mahdollisuuksia integrointi tuo musiikin opiskeluun. Kirjallisuuskatsauksessa esiin nousi motivaation merkitys musiikin opiskelussa ja sen kautta teknologian suhde motivaation kasvattamiseen. Pelimäisen lähestymistavan on todettu olevan motivoiva tapa opiskella musiikia, joten sen kaltainen lähestymistapa on nähtävissä tulevaisuudessa musiikin opetuksessa.