The determinants affecting on the investment proposals adoption - Hirvonen, Pauliina (2016)
Tietoturvallisuuden tutkimuksessa ei ole kyetty tunnistamaan tekijöitä, jotka vaikuttavat tietoturvallisuusaloitteiden onnistumiseen. Teoreettinen tutkimus lähestyy haastetta tarkastelemalla olemassa olevia tietotekniikan ja tietojärjestelmien tutkimusta yritysympäristössä. Aloitteiden hyväksymiseen vaikuttavat tekijät määritettiin kolmeksi kategoriaksi. Tietoturvallisuusaloitteisiin vaikuttavien tekijöiden tunnistamisen ohella tutkimusmenetelmän vaikutus tuloksiin on käsitelty. Useita suosituksia ilmiön jatkotutkimukselle sekä tutkimusmenetelmän kehittämiselle on esitetty.