Verkkopohjaisen hyväksymis- ja omistautumisterapiaintervention muutosta välittävät mekanismit unettomuuden hoidossa - Hämäläinen, Tetta; Vuojolainen, Tiia (2016)
Unettomuus eli nukahtamiseen tai nukkumiseen liittyvät vaikeudet on yleinen ilmiö, joka on yhteydessä moniin psyykkisiin ja fyysisiin ongelmiin. Hyväksymis- ja omistautumisterapia on arvoihin, tietoiseen läsnäoloon ja hyväksyntään keskittyvä psykoterapiamenetelmä, jota on hyödynnetty lupaavin tuloksin muun muassa masennuksen, kroonisen kivun ja tinnituksen hoidossa. Internetin yleistymisen myötä myös verkkointerventioita ja niiden hyödyntämistä käytännön terapiatyössä on kasvavissa määrin tutkittu. Hyväksymis- ja omistautumisterapiaverkkointerventioiden muutosta välittävistä tekijöistä on kuitenkin vielä varsin vähän tutkimustietoa.