Käyttäjäkeskeinen suunnittelu mobiilisovellusten kehittämisessä - Leinonen, Matti (2016)
Mobiilisovelluksia voidaan niiden kaikkialla läsnäolevan luonteen ansiosta hyö- dyntää mitä moninaisimmilla kohdealueilla ja niistä voi olla apua ja iloa mitä moninaisimmille kohderyhmille. Nämä monet erilaiset kohdealueet sekä kohderyhmät asettavat kehittä jille monia haasteita käyttökelpoisten sovellusten kehittämiseen. Tässä tutkimuksessa tarkastellaan kirjallisuuskatsauksen avulla, millaisia nämä haasteet ovat ja miten käyttäjäkeskeinen suunnittelu (eng. user-centered design, UCD) voi niihin haasteisiin vastata. Katsauksessa tuli esiin monia kohdealue- ja kohderyhmäkohtaisia sovelluskehityksen haasteita ja samoin monia käytännön keinoja UCD:n toteuttamiseen.