Iäkkäiden ihmisten vapaaehtoistyön motivaatiotekijät - Roivio, Marja-Leena (2016)
Tutkimuksen tarkoituksena on tutkia iäkkäiden vapaaehtoistyöntekijöiden syitä tehdä vapaaehtoistyötä. Pyrin selvittämään, mitkä ovat vapaaehtoistoimintaan motivoivat tekijät. Tutkimusaineiston muodostavat 9 vapaaehtoistyöntekijän haastattelua, jotka toteut ettiin puolistrukturoituna teemahaastatteluina helmikuussa 2016. Aineisto analysoitiin teoriasidonnaisesti motivaatioteorioiden pohjalta sisällönanalyysia käyttäen. Vapaaehtoistyö on noussut yhdeksi keskeiseksi yhteiskunnalliseksi kysymykseksi viimeisten vuosikymmenten aikana. Yhteiskunta ja julkinen valta odottavat kolmannen sektorin toimijoilta kumppanuutta muuttuvien palvelutuotannon kysymysten ratkaisemisessa. Sekä hyvinvointipalvelujen järjestämiseen että kansalaisjärjestöihin kohdistuu voimakkaita paineita myös Euroopan ulkopuolella. Suomalaista vapaaehtoistyötä on tutkittu varsin vähän. Tämä tutkimus tarkastelee vapaaehtoistyötä nimenomaan vapaaehtoisten itsensä näkökulmasta. Tutkimustulosten mukaan halu auttaa näyttäytyy merkittävänä vapaaehtoist yöhön motivoivana tekijänä. Yksilöllisistä resursseista terveys, yhteydenpito ystäviin ja sidokset vapaaehtoisjärjestöihin sekä henkisyys vaikuttavat vahvasti vapaaehtoistyötä motivoiviin tekijöihin. Keskeinen tutkimustulokseni on, että halu auttaa ei ole pelkästään epäitsekästä ja pyyteetöntä auttamista, jossa toisen hyvinvointi ja sen lisääminen asetetaan kaiken muun edelle. Auttaminen tuottaa mielihyvää myös tekijälle itselleen ja se nähdään jopa itsekkäänä toimintana. Tutkimuksessa tulee hyvin esille myös liiallinen vapaaehtoistyön määrä ja vapaaehtoistyöstä kieltäytymisen vaikeus. Tutkimuksen perusteella ikääntyneiden vapaaehtoistyön motiiveissa korostuvat moninaiset yksilölliset motiivit, joilla on merkittävä yhteys yhteisöllisyyteen. Motivaatioteoriat soveltuvat hyvin vapaaehtoisuuden tutkimiseen. Funktionaalisten analyysien avainteemat ovat lupaavia vapaaehtoistoiminnan monimutkaisten motivaatioperusteiden selvittämisessä. Iäkkäiden vapaaehtoisten motiivien ja resurssien yhteyden ymmärtäminen auttaa myös vapaaehtoisten rekrytoinnissa. Jatkotutkimusta tulisi suunnata iäkkäiden vapaaehtoistyöntekijöiden jaksamista ja tyytyväisyyttä lisääviin tekijöihin ja niiden merkityksellisyyteen vapaaehtoistyön konkreettista arvostusta unohtamatta.