Alakouluikäisten lasten yksilöllisten taustatekijöiden yhteydet motorisiin perustaitoihin - Kiiskinen, Matias (2016)
Tutkimuksen tarkoituksena oli tutkia, miten alakouluikäiset selviytyivät motorisia perustaitoja mittaavista testeistä. Lisäksi tarkasteltiin yksilön rakenteellis-ten taustatekijöiden (pituus, paino, painoindeksi, sukupuoli) yhteyksiä motorisiin perustaitoihin sekä sitä, millaisia eroja on motorisesti kömpelöiden (kehityksellisen koordinaatiohäiriön riskiryhmään kuuluvien) ja taitavien välillä.