Vanhempien seksuaaliterveystietämys ja seksuaaliterveyteen liittyvä keskustelu yläkouluikäisen nuoren kanssa - Raippalinna, Krista (2016)
Vanhemman ja nuoren välinen seksuaaliterveyteen liittyvä keskustelu on osa nuoren seksuaalisen hyvinvoinnin edistämistä. Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, millainen on vanhempien seksuaaliterveystietämys. Lisäksi selvitettiin, mitkä tekijät ovat yhteydessä vanhemman ja nuoren välisen seksuaaliterveyteen liittyvän keskustelun toteutumiseen ja sen laajuuteen sekä mitkä tekijät ova yhteydessä vanhemman aikomukseen keskustella seksuaaliterveyteen liittyvistä asioista nuoren kanssa. Tutkimuksen viitekehyksenä käytettiin käyttäytymisen ennustamisen integroitua mallia (Integrated model of behavior prediction, IMBP).