Sähköisten kirjojen hylkäämisen syyt - Aarnio, Mikko (2016)
Sähköinen kirja ei ole yleistynyt odotetulla tavalla. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, millaisia syitä potentiaaliset käyttäjät kertovat sille, etteivät käytä sähköistä kirjaa vapaa-ajan lukuharrastuksessa. Tutkimuksen aineistona oli kahdeksan haastattelua, jotka toteutettiin teemahaastatteluna. Haastateltavat valittiin sillä perusteella, että he eivät olleet käyttäneet sähköistä kirjaa tai olivat keskeyttäneet niiden käytön. Aineistoa analysoitiin teemoittelun ja laskemisen avulla. Lisäksi tarkasteltiin, missä vaiheessa innovaation omaksumisprosessia sähköinen kirja hylättiin ja mitkä tekijät voisivat vaikuttaa niiden myöhempään omaksumiseen.