Sotavanki nimeltä Seppo - Mäkelä, Antti-Pekka (2016)
Tämä pro gradu -tutkielma kertoo Seppo Jokivartion tarinan. Seppo soti ensin talvisodassa, sitten jatkosodassa ja osallistui vielä Tornion maihinnousuun. Lapin sodan ensimmäisen taistelupäivän iltana Seppo jäi viiden muun suomalaisen sotilaan kanssa saksalaisten sotavangiksi hieman Torniosta pohjoiseen.