A secure OAuth 2.0 implementation model - Koponen, Ari-Pekka (2016)
Pilveen tallennetaan yhä enemmän dataa ja verkkopalveluiden määrää kasvaa jatkuvasti. Tämän vuoksi käyttäjillä on yhä useammin tarve sallia kolmannen osapuolen sovelluksille pääsy verkkopalveluihin tallennettuun dataan. OAuth 2.0 valtuutuskehys pyrkii tarjoamaan avoimen ja standardoidun protokollan valtuuttamiseen. OAuth 2.0:n tietoturvallinen toteutus vaatii kuitenkin laajaa tuntemusta OAuth 2.0:n spesifikaatiosta ja verkkopalveluiden tietoturvasta yleisesti. Tämän konstruktiivisen tutkimuksen tarkoituksena on konstruktoida web-kehittäjille tietoturvallinen malli OAuth 2.0 sovelluskehyksen toteutusta varten. Tutkimuksessa tunnistetaan tietoturvallisen OAuth 2.0 toteutuksen ominaisuudet. Tämän pohjalta tehdään OAuth 2.0 toteutus. Toteutuksen tietoturva testataan ja tulokset analysoidaan.