Tough crowd : consumer acceptance of equity crowdfunding platforms - Savolainen, Mikko (2016)
Tämän päivän jakamistalouden kehityspyörteiden keskellä elävät kuluttajat näkevät jatkuvasti uusia liiketoimintamalleja ja teknologisia innovaatioita, joihin heidän täytyy sopeutua. Yksi tällainen malli ja innovaatio on osakepohjainen joukkorahoitus, joka viittaa yritysrahoituksen malliin, jossa pieniä määriä pääomaa kerätään suurelta joukolta sijoittajia. Nuoret yritykset tarvitsevat rahoitusta kasvaakseen, ja kun tyypillisesti tämän rahoituksen ovat tuoneet pääomasijoittajat tai varakkaat yksityishenkilöt, on osakepohjaisella joukkorahoituksella mahdollisuus tehdä tavallisista sijoittajista – sellaisistakin, jotka eivät koskaan ole tehneet sijoituksia – minienkelisijoittajia, jotka sijoittavat säästöjään startup-yrityksiin. Tällä uudella pääoman lähteellä on potentiaali tuoda merkittävää muutosta aikaisen vaiheen yksityisten yritysten rahoitukseen sekä tuoda aikaisemmin saavuttamattomissa olevia sijoituskohteita massoille. Jotta tämä potentiaali voi toteutua, tulee kuluttajien kuitenkin ensin hyväksyä ja omaksua joukkosijoituksia välittävien teknologia-alustojen käyttö. Joukkorahoituksen uutuuden vuoksi kuluttajien hyväksyntään vaikuttavia tekijöitä ei ole kattavasti tutkittu.