Incremental innovation and the utility model - Pakarinen, Tuomas (2016)
Tutkielmassa tarkastellaan taloudellisen kasvun tärkeintä komponenttia: teknologiaa. Tarkoituksena on määrittää inkrementaalisen innovaation tarkka sijainti innovaatiotypologiassa ja kirjallisuudesta syntetisoidussa teknologian elinkaari-mallissa. Selviää, että yksittäisen teknologian kehitystä voidaan ajatella jatkumona, jolla on vaikutuksia tutkimusprosessin luonteeseen, ja sitä kautta myös markkinarakenteeseen. Tässä kontekstissa inkrementaaliset innovaatiot ovat innovaatioita kuvitellun artefaktin periferisissä komponenteissa, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että ne yleensä seuraavat dominanttia mallia (dominant design). Nämä kaksi konseptia ovat siis sidoksissa toisiinsa. Teoreettisen kontekstin ja konseptien määrittelemisen jälkeen selvitettään miten innovaatiotypologiaa on mahdollista tutkia empiirisesti. Tutkimuksessa esitetään, että yksi mahdollinen tapa olisi käyttää hyödyllisyysmalia proxynä inkrementaaliselle keksinnölle. Empiirisessä osuudessa tutkitaan hyödyllisyysmallia hyödyntäen inkrementaalisten keksintöjen sijoittumista suomalaisilla toimialoilla, sekä näiden keksintöjen teknologista koostumusta. Selviää että inkrementaalinen keksintö syntyy Suomessa pienessä yrityksessä.