Rakennuskonservaattoreiden koulutus ja työllistyminen - Lemmetyinen, Emilia (2016)
Tämä maisterintutkielma käsittelee suomalaista rakennuskonservointia ja erityisesti rakennuskonservaattoreiden työllistymistä ja jatkokoulutusta. Tutkielman tavoitteena on selvittää, kuinka rakennuskonservoinnin koulutusta on maassamme järjestetty, millaisiin työsuhteisiin ja –tehtäviin rakennuskonservaattorit ovat työllistyneet sekä millaiseen jatkokoulutukseen he ovat hakeutuneet.