Innovatiivisuus ja sen johtajuuskäytännöt julkisen sektorin organisaatiossa - Horttana, Emilia (2016)
Tutkimuksen tavoitteena oli lisätä tietoa innovatiivisuudesta, innovatiivisuuteen vaikuttavista tekijöistä sekä innovatiivisuuteen yhteydessä olevista johtajuuskäytännöistä suuressa suomalaisessa julkisen sektorin asiantuntijaorganisaatiossa. Teemahaastattelujen avulla kerätty aineisto analysoitiin käyttäen teoriaohjaavaa, kvalitatiivista sisällönanalyysiä. Tutkimuksen teoreettisena viitekehyksenä toimi mukailtu versio Crossanin ja Apaydinin luomasta, organisaation innovatiivisuutta kuvaavasta mallista, joka käsittää sekä innovatiivisuuteen vaikuttavat tekijät että innovaation ulottuvuudet.