Muutoksen diskurssit kirjanpitolain uudistustyössä - Latvatalo, Hannaleena (2016)
Tutkimuksen tavoitteena oli tarkastella kirjanpitolain uudistustyön yhteydessä annettuja sidosryhmälausuntoja ja selvittää, miten kirjanpidosta ja sen muutoksesta lausunnoissa puhuttiin eli millaisia diskursseja aineistosta olisi löydettävissä. Lisäksi huomiota kiinnitettiin siihen, mitä retorisia keinoja näiden diskurssien vakuuttavammaksi rakentamiseen käytettiin. Aineistona tutkimuksessa käytettiin työ- ja elinkeinoministeriön vuonna 2015 asettaman Kirjanpitolainsäädännön muutokset -työryhmän mietintöä koskevia lausuntoja. Lausuntojen katsottiin muodostavan edustava otos siitä, miten kirjanpito ja sitä koskevat lainsäädännölliset muutokset nähdään suomalaisten alan toimijoiden keskuudessa.