Lukiolaisten käsitykset pyörimisliikkeen mekaniikassa - Hytölä, Pauli (2016)
Tutkimuksessa etsittiin yleisiä harhakäsityksiä, joita suomalaisilla lukio-opiskelijoilla on pyörimisliikkeen mekaniikasta. Oppilaiden käsitysten tutkimista varten laadittiin monivalintatesti. Suurimmassa osassa testin tehtävistä opiskelijan piti perustella valitsemansa vastausvaihtoehto. Lopuksi lukiolaisilla havaittuja käsityksiä vertailtiin aiemmissa pyörimisliikkeen mekaniikkaa käsittelevissä tutkimuksissa paljastuneisiin harhakäsityksiin. Tutkimuksen perusteella lukio-opiskelijoilla havaittiin aiemman kaltaisia harhakäsityksiä ja ongelmia erityisesti kitkaa käsittelevissä aiheissa, pyörimisliikkeen mallien soveltamisessa suoraviivaiseen liikkeeseen sekä vierimisessä.