Hajautetun energiajärjestelmän toteutusmahdollisuudet virtausakkuteknologialla - Siilin, Kristiina (2016)
Työssä tutkittiin virtausakkuteknologian soveltuvuutta osana hajautetun energiajärjestelmän toteutusta. Hajautettu virtausakku on laaja energiaverkosto, joka mahdollistaa energiansiirron ja -varastoinnin. Energia varastoidaan virtausakun elektrolyyttiin, jota säilytetään kaukolämpöverkoston kaltaisessa laajassa putkiverkostossa. Elektrolyyttiä siirretään putkiverkostossa maan alla pumppaamalla ja hajautetun akun lataaminen ja purkaminen suoritetaan tuotannon ja kulutuksen yhteydessä kennopinojen välityksellä.