Masennusta sairastavien nuorten aikuisten näkemyksiä masennuslääkkeistä : näkökulmana medikalisaatio - Ikäläinen, Laura (2016)
Tutkielmani tarkoituksena on selvittää, millaisia näkemyksiä masennusta sairastavilla nuorilla aikuisilla on masennuslääkkeisiin liittyen. Käsittelen teemaa medikalisaation näkökulmasta ja tarkastelen, miten nuorten aikuisten näkemykset masennuslääkkeiden käytöstä ovat yhteydessä medikalisaation myötä kasvaneeseen masennuslääkkeiden käytön yleisyyteen. Lääkehoidon käyttö masennuksen hoidossa on lisääntynyt 2000-luvun taitteessa etenkin nuorten ja aikuisten keskuudessa. Tarkoituksenani on tehdä näkyväksi nuorten aikuisten masennuslääkenäkemyksiä jatkuvan lääkehoidon kasvun varjossa.