Projektisalkun hallinta : case Jyväskylän yliopiston yliopistopalvelut - Niskanen, Mikko (2016)
Organisaatiossa toteutetaan jatkuvasti projekteja. Näiden onnistumisen arviointi on vaikeaa ja riippuu tarkastelijan käyttämästä näkökulmasta. Projektisalkun käyttäminen auttaa kohdentamaan resursseja, arvioimaan projektien onnistu- mista sekä ohjaamaan projekteja toteuttamaan etukäteen asetettuja kokonaista- voitteita ja -suunnitelmia eli strategiaa. Korkeakouluille Suomessa on luotu ko- konaan oma kokonaisarkkitehtuurinsa. Jyväskylän yliopiston yliopistopalve- luissa kokonaisarkkitehtuurin ja projektisalkun hyödyntäminen vaihtelee. Tässä tutkimuksessa tarkasteltiin sitä, miten projektisalkkua hyödynnetään nykyisel- lään, miten sen käyttöä voitaisiin tehostaa ja miten projektien onnistumista voi- taisiin jatkossa tukea paremmin.