Sähköisen portfolion käyttö näyttötutkinnossa - Heikkiniemi, Ville (2016)
Vuodesta 1994 lähtien suomalaiseen koulutusjärjestelmään kuuluva näyttötutkinto on vakiinnuttanut paikkansa osaamisen tunnustamisen muotona. Näyttötutkinnon houkuttelevuus perustuu osaamiskeskeisyyteen, jolloin vaikkapa aikuisopiskelija pystyy työn ohessa osoittamaan osaamistaan ja saavuttamaan tutkintotodistuksen. Digitalisaatio ja digiloikat ovat olleet 2010-luvulla voimakkaasti esillä, mutta miten digitalisaatio voisi käytännössä näkyä näyttötutkinnossa esimerkiksi ohjelmistotuotannon osaamista tunnistettaessa ja tunnustettaessa?