Kuntapoliittiseen Facebook-ryhmään osallistuminen : syyt, tavat ja vuorovaikutuksen piirteet - Krupka, Minna (2016)
Tässä puheviestinnän pro gradu -tutkielmassa tarkasteltiin yhteiskunnallista aktiivisuutta kuntapoliittisessa Facebook-ryhmässä. Tutkielman tavoitteena oli kuvata ja ymmärtää ajankohtaisen ja aktiivisen kansalaisosallistumisen teknologisen muodon, kuntapoliittisen Facebook-ryhmän vuorovaikutuksen ominaispiirteitä. Tavoitteeseen pyrittiin kysymällä kuntapoliittisen Facebook-ryhmän jäseniltä, minkä takia vuorovaikutukseen osallistutaan ja miten. Saadulla tiedolla pyrittiin myös käsitykseen siitä, miten deliberatiivisen demokratian ihannepiirteet toteutuvat tässä vapaamuotoisessa kansalaisosallistumisen muodossa. Kyseinen Facebook-ryhmä oli tutkielman kohteena erityisen kiinnostava teknologiavälitteiseen vuorovaikutukseen, heterogeeniseen jäsenistöön sekä yhteiskunnalliseen aktiivisuuteen liittyvien piirteidensä takia.