Digitalisaation synnyttämät muutokset suoratoistopalveluissa ja niiden liiketoimintaprosesseissa - Pylvänäinen, Henri (2016)
Tässä kandidaatintutkielmassa tutkitaan digitalisaation synnyttämiä muutoksia suoratoistopalveluissa ja näiden palveluiden liiketoimintaprosesseissa arvon luomisen näkökulmasta. Tutkielma toteutettiin kirjallisuuskatsauksena. Tutkielman tarkoituksena on selvittää digitalisaation merkitystä muutoksen tekijänä sekä suoratoistopalveluiden monipuolisuutta. Lähteet ja havainnot muodostavat ymmärrystä suoratoistopalveluiden ja liiketoimintaprosessien kehitykselle ja muutoksille sekä arvon luomisen tärkeydelle. Tuloksista voi päätellä, että kuluttajilla on paljon valinnanvaraa palveluissa digitalisaation seurauksena, mutta kuluttajat ovat yhä vaativampia ja odottavat laatua ja hyvää asiakaspalvelua. Yritysten tulee panostaa arvon yhteisluontiin liiketoimintaprosesseja suunniteltaessa tekemällä yhteistyötä kuluttajan kanssa, innovoimalla heitä ja ymmärtämällä heidän yksilöllisiä tarpeitaan. Arvoa saadaan luotua yhteistyöllä olemalla tietoinen ihmisten yksilöllisistä tarpeista, käyttäytymisestä ja laadukkaiden räätälöityjen palveluiden avulla. Digitalisaation kehitys on luonut hyvän pohjan erilaisille suoratoistopalveluille ja suoratoiston laadukkuudelle parempaan suuntaan.