Organisaation osaamisen vaikutus massadatan hyödyntämiseen - Tolvanen, Joel (2016)
Massadata on nopeasti syntyvien, suurien ja monimuotoisten datamäärien ympärille keskittynyt ilmiö. Erilaisten sensoreiden lisääntyneen määrän myötä dataa saadaan nykyään entistä suurempia määriä. Massadataa hyödynnetään päätöksenteossa ja sen avulla yritykset yrittävät saada kilpailuetua. Organisaation osaaminen kuvaa organisaation kykyä hyödyntää sen re-sursseja. Nämä resurssit voivat olla sekä teknisiä että inhimillisiä. Osaamiseen vaikuttavat muun muassa kulttuuri, tiedon hallinta ja organisaation prosessit. Massadatan aikakaudella datasta onkin tullut yksi yritysten tärkeimpiä resursseja. Organisaatiot eivät vielä täysin osaa hyödyntää massadataa. Tämän tutkielman tavoitteena oli selvittää minkälaista osaamista organisaatiolta vaaditaan, jotta se voi hyödyntää massadataa mahdollisimman tehokkaasti. Tutkielmassa määriteltiin massadatan käsite sekä tutkittiin organisaation osaamista, minkä jälkeen näistä tehtiin synteesi. Keskeisin löytö tutkielmassa oli, että organisaatiolla on oltava joustavaa osaamista, jotta se pystyy hyödyntämään resurssejaan tehokkaasti massadatan aikakaudella. Tutkielma suoritettiin kirjallisuuskatsauksena ja siinä tehtiin myös omia päätelmiä.