Effect of low-frequency stimulation on the maturation of neuronal networks in vitro - Kärnä, Paula (2016)
Solunsiirtohoitoja voidaan tulevaisuudessa mahdollisesti käyttää neurorappeumasairauksien, kuten Parkinsonin ja Alzheimerin tautien, hoitoon. Ihmisen kantasolut ovat suuren erilaistumiskykynsä vuoksi yksi lupaava hoitomuoto. Paljon tutkimuksia kuitenkin vaaditaan, ennen kuin kantasolunsiirtohoitoja voidaan tehdä ihmisille. Toimivan siirteen edellytyksenä on, että se pysyy elinkykyisenä ja pystyy integroitumaan olemassa olevaan hermostoon. Sähköisen stimulaation on osoitettu lisäävän hermoverkkojen aktiivisuutta ja parantavan niiden uusiutumiskykyä sekä in vitro että in vivo. Tässä opinnäytetyössä tutkittiin miten matalataajuinen sähköinen stimulaatio vaikuttaa alkion kantasoluista erilaistettujen hermosolujen kypsymiseen.