Towards sustainable water management in rural Nepal : a case study of the Finnish supported water supply schemes in Nawalparasi District - Pesonen, Venla (2016)
Haasteet maaseudun vesihankkeiden kestävyydessä on tiedostettu maailmanlaajuisesti jo useiden vuosikymmenten ajan. Paikallisten käyttäjien osallistuminen hankkeiden toteutukseen ja hallinnointiin on nähty yhtenä ratkaisuna ongelmaan. Tutkimuksessa analysoitiin tekijöitä, jotka tukevat tai haittaavat käyttäjien hallinnoimien maaseudun talousvesihankkeiden pitkän aikavälin kestävyyttä.