"I'm telling you, if I was a single man, none of this would be happening" : representation of Miranda Hobbes in the television series Sex and the City - Oksanen, Tiina (2016)
Medialla ja etenkin televisiosarjoilla on merkittävä rooli naisten representaatioiden luomisessa. Sarjojen ja elokuvien katselu on moninaistunut uusien teknologisten laitteiden ja katselupalveluiden avulla avaten uusia katselumahdollisuuksia, jotka eivät ole riippuvaisia ajasta ja paikasta. Median tuottamien representaatioiden tarkoitus on luoda tiettyjä naiskuvia, joihin naiskatsojat voisivat ja haluaisivat samaistua. Tämä tutkielma käsittelee Sex and the City –sarjan Miranda Hobbesin representaatiota postfeministisen sankarittaren näkökulmasta. Valitsin Mirandan hahmon tutkimukseni kohteeksi, sillä hänen hahmoaan ei ollut juurikaan tutkittu aikaisemmin postfeminismin näkökulmasta. Halusin selvittää Mirandan kielenkäytön kautta onko hänen hahmonsa Kaufer Buschin määritelmän mukainen postfeministinen sankaritar, jonka ei tarvitse valita joko feminiinistä tai feminististä ideologiaa, vaan voi omilla elämänvalinnoillaan löytää tien aitoon naisen vapautumiseen. Käytin tutkimusmetodina kriittistä diskurssianalyysia, jolla pyrin selvittämään Mirandan käyttämiä feminiinisiä ja feministisiä diskursseja sarjasta esiin nousseiden teemojen avulla. Aineistoni koostui neljästä jaksosta sarjan kausilta 1, 2, 3 ja 6 sekä niiden litteraateista, joista käytin vain Mirandan kannalta olennaisia dialogeja. Valitsin aineistosta käsittelyyn kaksi teemaa, jotka olivat sinkkuna(isena) oleminen ja miehet ja seurustelu. Tutkimustulokseni osoittavat Mirandan olevan postfeministinen sankaritar elämänvalintojensa kautta. Hänen kielenkäyttönsä ei kuitenkaan tue tätä näkemystä täysin, sillä siitä löytyy sekä feminiinisiä että feministisiä piirteitä vielä kuudennen kauden jaksossakin. Hämmennystä aiheuttaa itse postfeminismin käsite, joka ilman tutkijoiden yhtenäistä määrittelyä vaikuttaa tutkittavaan aiheeseen. Mielestäni Miranda onkin postfeministinen sankaritar feministisellä vivahteella.